(5)

Petojen aika

audiobook


Esikoisromaani Rojasin perheen vaiheista Chilen sotilasdiktatuurin noustessa valtaan.

Vuonna 1973 kenraali Augusto Pinochetin sotilasvallankaappaus syöksi Chilen vÀkivallan ja joukkotuhon kierteeseen. Vallankaappaus syrjÀytti vasemmistohallituksen ja sosialistipresidentti Salvador Allende teki itsemurhan ilmavoimien tulittaessa presidentinpalatsia.

Presidentti Allendea tukevan Rojasin perheen Cristina-tytÀr on lapsi, kun ÀÀrioikeiston pelottelujoukot terrorisoivat Santiagoa. Vihanpidon ja juonittelun aika kÀrjistyy lopulta vallankaappaukseen, Cristinan perhe hajoaa, veli pakenee maasta ja osa Cristinan lÀheisistÀ menehtyy.

Cristina joutuu keskitysleirille kidutettavaksi. Vuosia myöhemmin, toipuakseen kokemuksista, Cristina alkaa kirjoittaa romaania Petojen aika ja siten etsiÀ totuutta historiasta, johon kÀtkeytyy petos.

Sotilasdiktatuurin vallankappaus oli ChilessÀ sosialistisen utopian loppu ja kylmÀn sodan kÀrjistymisen merkkipaalu Latinalaisessa Amerikassa. Kaappauksen vastustajat pitÀvÀt kaappauspÀivÀÀ 11.9. ChilessÀ pedon lukuna.

Auli Leskinen (s. 1960) on Suomessa ja Espanjassa asuva kirjailija. HÀn on elÀnyt, opiskellut ja työskennellyt suuren osan elÀmÀstÀÀn Espanjassa ja Latinalaisen Amerikan maissa. Leskisen esikoisteos Petojen aika (WSOY, 2013) oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi.


Narrator: Karoliina Kudjoi

Duration: