(0)

Problemer, problemer. Om menneske og samfund

E-book


"I det fÞlgende vil der blive lagt vÊgt pÄ at diskutere og lave forklaringer ud fra den mÄde mennesket fungerer pÄ, den mÄde samfundet er indrettet pÄ og den historiske udvikling, som det er resultatet af. Nogle kalder det at gÄ i dybden. Nogle af forklaringerne vil sikkert forekomme uvirkelige. Og det kan vÊre svÊrt at se, hvad de skal bruges til. Men prÞv at diskutere det. ForhÄbentlig vil der vÊre nogle nye tanker, der kan fÄ dig til at se nye lÞsninger pÄ dine egne og vores fÊlles problemer."

I "Problemer, problemer. Om menneske og samfund" stiller Per Bregengaard skarpt pĂ„ en rĂŠkke af de problemer, som man bĂ„de som menneske og som samfund stod over for i starten af 1980’erne. Bogen diskuterer svĂŠre problemstillinger om mindrevĂŠrdskomplekser, angst og vold, men beskriver ogsĂ„ den positive udvikling, der er fundet sted i det danske samfund i forhold til fritidsliv, mindre social ulighed og bedre plads til at vĂŠre sig selv.

Per Bregengaard (f. 1950) er en dansk forfatter og politiker, der i mange Ă„r har vĂŠret aktiv som venstreflĂžjsaktivist. Han er uddannet cand.mag. i samfundsfag, historie og ulandspĂŠdagogik og har blandt andet vĂŠret skoleborgmester for Enhedslisten og siddet i bestyrelsen for MFRs Venner, en venskabsforening med den senegalesiske bondebevĂŠgelse.