(0)

Religion : I psyke og samfund

E-book


Umiddelbart er religion en gÄde. Hvordan lykkes det at overbevise folk om radikalt usandsynlige pÄstande som, at en mand fra PalÊstina var guddommelig, at mennesker af lav kaste skabtes af det mytiske urmenneske Purushas fÞdder, og at visse sygdomme skyldes, at en usynlig blÊksprutte er trÊngt ind i kroppen? Det er jo, hvad kristne, hinduer og nogle folk pÄ SalomonÞerne i det sydlige Stillehav faktisk tror.

I Religion - i psyke og samfund kigger to religionsforskere indad i den menneskelige hjerne, tilbage i menneskets udviklingshistorie og ud pÄ verdens mangfoldige religiÞse praksisser for at forstÄ og beskrive det mangesidige og mÊrkvÊrdige fÊnomen religion. Der stilles skarpt pÄ fÊllestrÊk og forskelle, og pÄ baggrund af menneskets evolution indkredses den drivkraft, der fÄr menensker over hele verden til ogsÄ i dag at bruge enorme ressourcer pÄ at udfÞre tilsyneladende meningslÞse ritualer - og fÄr dem til at acceptere afsavn som faste og nul sex, besvÊrligheder som lange vandreture og udenadslÊre og lidelser som omskÊring og selvpiskning.

Bogen leverer dermed pÄ en gang det store overblik over et af menneskelivets mest komplekse og forblÞffende fÊnomener og en frisk analyse fra kognitionsforskningens frontlinje.