(0)

Rummelig var min egen have

audiobook & e-book


"For de russiske tropper vil komme og indtage Berlin, og de har deres egen mÄde at fejre sejren pÄ. Som det mest selvfÞlgelige i verden nÊgtede farmor at tage med os. PÄ grund af politiske beslutninger var hun engang fÞr blevet jagtet fra hjem og hjemstavn. Nu orkede hun ikke mere. Nu ville hun stÄ og vente, vÊre beredt pÄ at tage imod det uundgÄelige. Alt ligger i Guds hÊnder, som hun sagde."

Ruth Ross Karlsens roman "Rummelig var min egen have" fortÊller om forfatterens egne barske erfaringer i Tyskland under Anden Verdenskrig. Den fortÊller, hvordan det var at se sit land blive mere og mere nazificeret, samtidig med at man skulle forsÞge at fÄ en hverdag til at fungere. Det er en historie om en skelsÊttende periode i hele verdens historie, en periode, vi aldrig mÄ glemme.

"Rummelig var min egen have" fortĂŠller om Ă„rene frem til 1939 og efterfĂžlges af romanen "Du har ikke lov at glemme", som beskriver de sidste Ă„r af krigen. BĂžgerne kan lĂŠses i forlĂŠngelse af hinanden eller hver for sig.

Ruth Ross Karlsen blev fĂždt i Hamborg i 1928, men har tilbragt det meste af sit liv uden for Tysklands grĂŠnser. Imellem 1941 og 1945 boede Ruth Ross Karlsen i Polen og flyttede senere til Norge, hvor hun blev gift med en nordmand. Siden 1960 har hun boet i Danmark, hvor hun har skrevet to romaner om sine oplevelser fra Anden Verdenskrig.


Narrator: Agnethe BjĂžrn
Duration: