(0)

Skjulte indentiteter

E-book


Tage Malling er tilbage som den sÊrdeles effektive efterretningsagent, der bliver hentet ind til en penibel sag om en formodet lÊk i hans gamle afdeling. Sagen viser sig imidlertid at vÊre langt mere sprÊngfarlig og storpolitisk end fÞrst antaget, og Malling kommer pÄ den mÄske vanskeligste opgave i sit liv.

En voksende fornemmelse af uro over konsekvenserne af en tilsyneladende overskuelig konflikt mellem USA og Europa trÊnger sig pÄ, efterhÄnden som handlingen udvikler sig.

Hvad er det for et spil, der foregÄr?

Sikkerhedstjenestens nye kvindelige chef, Ester, sidder ved sit store skrivebord i centralen i den indre by og lÊser bekymret dagens rapporter. Der foregÄr et eller andet og hun kan ikke gennemskue det.

Et af kodetelegrammerne der er indlĂžbet i nattens lĂžb er fra den tyske kontraspionagens EU-afdeling, og er ikke til at tage fejl af:

Mandsperson cirka tredive Är hundredogfirs cm hÞj med Þstrigsk pas lydende pÄ navnet Hans Grossmann booked til Hansa flight toniseks fra Wien med ankomst Kastrup den nittende klokken seksten formodes at vÊre CIA-agent Alain Morgan af dansk/fransk afstamning. Hans Grossmann er identificeret som vÊrende en tysk propagandaekspert. Hans identitet formodes overtaget. PÄ baggrund af den tiltagende internationale politiske spÊnding mÄ hans fÊrden nÞje fÞlges.

Ester sidder en stund og grubler over meddelelsen, sÄ trykker hun pÄ en knap i det interne samtaleanlÊg.

- Malling. VĂŠr venlig at komme herhen et Ăžjeblik!

Om forfatteren:

John Madsen debuterede i 1999 med en historisk roman Storbondens sÞn efterfulgt at krimien Mellem linjerne. Siden er fulgt fem bind i serien om storbondens sÞn og flere krimier. Seksten bÞger er det blevet til. I de unge Är studerede John Madsen et par Är i New York, sejlede syv Är ude pÄ Østen som officer i handelsflÄden og tilbragte derefter et par Är i GrÞnland, isÊr NordÞstgrÞnland.