(0)

Skoleledelse i forandring

E-book


Skoleledelse i forandring er til de skoleledere, som skal implementere skolereformen i praksis! Bogen prÊsenterer nye tÊnkemÄder og ledelsesgreb, der kan Äbne for de nÞdvendige kulturforandringer pÄ skolerne.

Skoleeleverne skal blive dygtigere, og vi skal have flere unge til at gennemfÞre en uddannelse! Det skal lÊrerne understÞtte med deres undervisning. Men det nye er, at det er langt mere lagt ud til den enkelte skole at fÄ det til at fungere. Og derfor synes Line Arnmark og Dorthe Junge, at skolelederne trÊnger til at en hjÊlpende hÄnd.

Vi bliver nÞdt til at kigge fremad og lade vÊre med at lÊne os for meget op ad fortiden!, mener forfatterne. Med bogen vil de inspirere til nyt og gÞre op med bagudskuende systemer i bÄde folkeskolen og pÄ ungdomsuddannelserne.

Skolelederne skal gÄ fra at lede pÄ tid til at lede pÄ kvalitet. Fra at lede en profession til at lede professionalisme. Og fra at lede enkeltpersoner til at lede team. Samtidig skal lederen skabe begejstring for opgaven og forstÄ at kommunikere bÄde internt og eksternt.

Forfatterne prÊsenterer brugbare teorier fra danske og internationale forskere og en lang rÊkke eksempler fra de forandringer, der allerede er i gang pÄ skoler i Danmark. En samling af ledelsesvÊrktÞjer hjÊlper ledelsen i gang med det konkrete forandringsarbejde.

Hent vÊrktÞjskassen fra Skoleledelse i forandring i pdf-format pÄ www.gyldendalbusiness.dk