(0)

Skriv

E-book


Alla kan skriva. Visst Àr det sÄ. Det Àr samtidigt lika sjÀlvklart att en del texter engagerar mer Àn andra. Och att en text kan vara glasklar medan en annan Àr rörig och saknar struktur.

Din vardag pÄ jobbet Àr full av möten med andra mÀnniskor. En stor del av dem sker via det skrivna ordet, inte minst i de sociala medierna. Ibland behöver du ocksÄ formulera dig övertygande i en rapport eller i en inbjudan till ett seminarium. Behovet att lÀra sig att kommunicera pÄ rÀtt sÀtt bara ökar och det gÀller mer Àn nÄgonsin att skriva för att bli lÀst.

Boken ger dig grunderna i professionellt skrivande och Àr till för dig som skriver utan att vara utbildad författare eller journalist. Du lÀr dig bygga en text som blir tydlig och engagerande. Du lÀr dig att konkretisera och berÀtta istÀllet för att bara informera torrt och trÄkigt. Du lÀr dig övertygandets konst och att anvÀnda en text för att bygga relationer.

Du finner kapitel i boken om hur du utformar texter för sociala medier, för brev och trycksaker men ocksÄ för tidningar och nyhetsbrev. HÀr finns rader av konkreta exempel och övningar med koppling till arbetslivet.