(0)

Solar plexus

E-book


Marlene er gift med Peter, og sammen har de datteren Mathilde. PÄ overfladen ser familielivet lykkeligt ud, men der er blevet stille i samtalekÞkkenet. Hverdagens hamsterhjul af job og huslige forpligtelser snurrer ubarmhjertigt rundt for Marlene og Peter, og de befinder sig pludselig i hvert sit sovevÊrelse. Hvordan er det kommet sÄ vidt?

Den pĂŠne og forudsigelige Marlene har det dĂ„rligt. Hun er forvirret og fĂžler sig ensom, fastlĂ„st, jaloux og handlingslammet. Hun sĂžger lĂŠge og kommer i behandling for mild depression. Midt i denne livskrise genoptager Marlene kontakten til en gammel veninde og oplever nye sider af sig selv. Det fĂ„r hende til at spĂžrge: ”Hvem er jeg, hvad drĂžmmer jeg egentlig om, og hvordan vil jeg gerne leve mit liv fremover?”

Uddrag af bogen

”Jeg gĂ„r en tur, du mĂ„ putte.” Da jeg er nĂ„et halvvejs ned ad havegangen, hĂžrer jeg vores hoveddĂžr Ă„bnes, og din ophidsede stemme rĂ„ber efter mig: ”Ja, gĂ„ du bare, det er vel nok flot og modent!” SĂ„ smĂŠkker du dĂžren i med et brag. Jeg stĂ„r lidt pĂ„ fortovet og fryser. Ved ikke rigtig, hvor jeg skal gĂ„ hen. GĂ„r langsomt og ser ind ad vinduerne i nabohusene pĂ„ villavejen. Der er mennesker derinde. Mennesker, der stĂ„r i de samme kĂžkkener og laver den samme mad. Har de samme biler, fortravlede jobs og de samme kreditforeninger, forsikringsselskaber og pensionsordninger. Og ja, samme trampoliner og legehuse fra det samme nĂŠrmeste byggemarked. Mine Ăžjne lĂžber i vand, og jeg fĂžler mig naglet til jorden.

Om forfatteren

Marie Christoffersen er fÞdt i 1971 i KÞbenhavn, men bor i dag i Aarhus med sin familie. Hun er uddannet cand.pÊd.soc. med fokus pÄ pÊdagogik og arbejdsliv i det moderne samfund. Solar plexus er hendes debutroman.