(1)

Stulna Liv - skakvÄldets offer

audiobook & e-book


BarnlÀkare och vÄrdteam som rÀddar barn frÄn sina förÀldrar vid misstÀnkt Shaken Baby... eller?

I den hÀr boken fÄr vi följa tolv förÀldrapar som nu har delat med sig av sina historier. Under fingerade namn hör vi förÀldrarnas kÀrleksfulla, fasansfulla och gripande berÀttelser om hur deras barn tagits ifrÄn dem. Vi hör lÀkarnas olika stÄndpunkter, hur det slutar i rÀtten och om de, i mÄnga fall, katastrofala konsekvenserna för familjerna. Dessa berÀttelser har tidigare inte kunnat höras pÄ grund av sekretess. Bara rubriker och anklagelser om skakvÄld har kunnat ses i media.

Om man tidigare tror sig veta vad diagnosen Shaken Baby innebÀr, kÀnns det sannolikt annorlunda efter att man lÀst boken. Detta Àr en gripande berÀttelse om rÀttvisa, medicinsk etik och barnskydd.

"Stulna Liv" Àr en tankevÀckande bok som kastar ljus pÄ ett kontroversiellt Àmne med övertygande dokumentation och kÀnslomÀssig Àrlighet. BerÀttelserna om de drabbade förÀldrarna Àr hjÀrtskÀrande och de ger en mÀnsklig dimension till de kliniska och rÀttsliga frÄgorna. Boken ifrÄgasÀtter etablerade normer och krÀver rÀttvisa för de inblandade. Bokens struktur, med verkliga berÀttelser, forskning och förslag till förÀndring, gör den till en mÄngsidig och engagerande lÀsupplevelse.


Narrator: Lo Kauppi

Duration: