(1)

Temple-tornin vanki

E-book


Ranskan vallankumouksen keskellÀ kuohuu, ja Ludvig XVI perheineen on vangittu. Kansalliskaartin salaperÀinen pÀÀllikkö Santerre lupaa kansalle vihatun kuninkaan pÀÀn. Kuninkaallisten uudeksi sÀilytyspaikaksi valikoituu vanhan Temple-tornin linnantornit, joihin liittyy monenlaisia kauhukertomuksia temppeliherrojen harrastamasta kidutuksesta, kummituksista ja aarteista. Alkaa rojalistien ja vallankumouksellisten vÀlinen sota, jossa kumpikin osapuoli kerÀÀ puolelleen yhÀ hÀikÀilemÀttömÀmpiÀ edustajia. Kaiken keskellÀ on uhkaava Temple-torni ja sen kultaakin arvokkaammat vangit.

Temple-tornin vanki on Victor Marion eli Aarne Haapakosken 1700-luvun lopun Ranskaan sijoittuva jÀnnitystarina. Historiallisen romaanin keskiössÀ on poliittinen myllerrys, jossa kaikki uskovat oikeudenmukaisuuteen.

Myös Victor Mario -nimellĂ€ kirjoittanut Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961) oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€, joista kenties tunnetuin oli Outsider. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.