(66)

Tredje rikets undergÄng

audiobook & e-book


I tolv Ă„r har Hitler regerat Tyskland. NĂ€r riket under vĂ„ren 1945 krymper, tar FĂŒhrern sin tillflykt till Berlin. I april förskansar han sig i en bunker djupt under huvudstaden, men Ă€ven dĂ€r kan de ryska bomberna höras dygnet runt. Till sist Ă€r Ă€ven Hitler tvungen att inse att kampen Ă€r över. FĂŒhrern avvisar alla förslag att fly och vĂ€ljer att anvĂ€nda sig av bĂ„de en pistol och en giftkapsel – enligt lĂ€karen det sĂ€kraste sĂ€ttet att ta livet av sig pĂ„.

Adolf Hitler Ă€r bara en av otaliga döda i slutuppgörelsen av kriget. Ett av krigets vĂ€rsta flyganfall krĂ€ver tusentals civila liv i Dresden, och i Östersjön har ett tyskt flyktingfartyg kurs mot historiens största fartygskatastrof.

Del 9 i serien "En vÀrld i krig" belyser Tredje rikets dödskamp.

"Allt om Historia" tar med dig pĂ„ en halsbrytande resa till svunna tider, sĂ„ att du kan njuta av historiens största hĂ€ndelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra vĂ€rldskrigets frontlinjer, vikingarnas rĂ€der och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" Ă€r för dig som vill veta mer om spĂ€nnande och dramatiska hĂ€ndelser i det förflutna.


Narrator: Frederick Halbout

Duration: