(1)

Tyge - historisk roman om Tycho Brahe

audiobook


Tycho Brahe – eller blot Tyge – er en af de mest kontroversielle skikkelser i renaissancetidens Danmark. Født i en anset, højadelig slægt, hvis medlemmer gennem generationer havde siddet til bord med landets konger, valgte Tyge at trodese tidens normer og faderens forventninger.

Knud Erik Larsens roman om videnskabsmanden, adelsmanden, Ìgtemanden og mennesket gür sü tÌt pü den berømte astronom, at han nÌrmest trÌder ud af historien og bliver synlig for lÌseren.

Vi møder ham i de ganske unge ür pü universitetet i Leipzig i selskab med Anders Vedel. Vi lever med ham i København, pü øen Hven, og vi følger ham i eksilet de sidste ür i Prag.

Gennem portrĂŚttet af Tycho Brahe giver Knud Erik Larsen lĂŚseren et storslĂĽet indblik i et samfund under voldsom forandring. Et nidkĂŚrt, protestantisk Danmark giver ikke megen plads til unge adelsmĂŚnd med store armbevĂŚgelser eller til ekstraordinĂŚr videnskab om himlen og planeterne.

Tyges liv bliver en lang og besvÌrlig kamp. Han skal tøjle nysgerrigheden og harmonisere videnskabeligheden med en kristen ortodoksi, og han skal leve sømmeligt, i overensstemmelse med tidens skikke og konventioner.


Narrator: Jesper Bøllehuus

Duration: