(0)

Universum - utan Big Bang & Atomer - utan kvarkar

E-book


Den moderna fysiken Àr fylld av obesvarade frÄgor, mÄnga gÄtor och olösta mysterier. Av de frÄgor som snarast mÄste besvaras, anser författaren, Àr den som Einstein strax före sin död 1955 stÀllde sig: Vad Àr ljuskvanta?

Andersson, Pettersson och Lundström tror sÀkert att denna frÄga för lÀnge sedan Àr bevarad. Men detta Àr helt fel, pÄpekade han sjÀlv eftertryckligt dÄ för ca 60 Är sedan. Och detta faktum gÀller fortfarande idag pÄ 2000-talet.

Som mÄnga fysiker och vetenskapshistoriker kan intyga.

Fortfarande gÀller ju Niels Bohrs ologiska mekaniska dualism pÄ ljuset att det Àr bÄde vÄg och partikel. Men det nya svaret Àr att det Àr inget av detta utan nÄgot helt annat...

Sökandet efter svaret pÄ frÄgan om vad ljuskvanta Àr leder författaren fram till upptÀckten av ett kvalitativt nytt aggregationstillstÄnd; utöver de fasta, flytande och gasformiga tillstÄnden. I boken Àr de benÀmnda det imaginÀra aggregationstillstÄndet. Vilket ocksÄ kan kallas det formlösa eller absolut kaotiska tillstÄndet.

Denna nya upptÀckt ger inte endast en ny teori för ljuset utan ocksÄ en ny partikel- och atomteori överhuvudtaget; en teoribildning som logiskt och enkelt kan förklara en rad av fysikens gamla gÄtor och mysterier.

Kunskapen om det nya imaginÀra tillstÄndet ger ocksÄ en ny syn pÄ hur vÄrt universum uppkom och fungerar. En helt ny kosmologi, som stÀlls mot den gamla Big Bang-teorin. Allt detta gör att bokens undertitel Àr befogad: introduktion till ett nytt naturvetenskapligt paradigm.

Teorin/hypotesen om kvarkar frÄn 1980-talet mÄste snarast avslöjas som den kvasifilosofi och det frÀmmande tillÀgg den Àr till fysiken och kosmologin.

Den Àr sÄledes ett mycket stort hinder för varje naturvetenskapligt framsteg. Detsamma gÀller den oerhört mekaniska och absurda teorin om hur vÄrt universum uppkom enligt Big Bang.

Författaren anser att orsaken till dessa plumpar i naturvetenskapens protokoll till stor del just Ă€r oförmĂ„gan att besvara Einsteins gamla frĂ„ga. Det Ă€r ocksĂ„ allmĂ€nt bekant att han ansĂ„g kvantmekaniken vara ofullstĂ€ndig, den var inte ”the real thing”.

*

Hemsida: http://www.linnea.com/~akejean

E-post: akehedberg@kiruna.nu