(33)

Viskaren

audiobook & e-book


Ett förödande terrorattentat drabbar centrala Göteborg och försÀtter Sverige i ett chocktillstÄnd. I Abu Dhabi kliver en man in pÄ svenska ambassaden och levererar ett budskap, och en kamp mot klockan inleds. FrÄn en oansenlig lokal ett par mil utanför Moskva inleds en operation som ska komma att testa det svenska samhÀllet till bristningsgrÀnsen.

Medan svensk polis och landets sÀkerhets- och underrÀttelsemyndigheter försöker förstÄ och förhindra vad man fruktar ska komma börjar en ny skepnad ta form. Det talas om Alhamis, Viskaren, en hÀmnare som har Sverige i sitt sikte och han har mÀktiga allierade.

Erik Feldt har sedan en tid ÄtervÀnt till sin undanskymda tillvaro i Norrbottens vÀstra inland. NÀr en gammal vÀn och kÀlla frÄn Feldts tid vid SÀkerhetspolisen strÀcker ut en hand frÄn graven och ber om hjÀlp, tvingas Feldt lÀmna sin bekymmerslösa tillvaro och ge sig ut pÄ en jakt som tar honom genom Europa till Mellanöstern. Det han finner Àr konturen av en koordinerad attack, som om den genomförs hotar riket Sverige i sina grundvalar.


Narrator: Oscar Skagerberg

Duration: