(196)

Aska

audiobook & e-book


Andra boken i Det mörka Island-serien

»MÀsterlig.« Deckarlogg

»Ragnar Jónasson har en otÀck förmÄga att bygga upp skrÀmmande scener.« Lotta Olsson, DN

Ȁr detta vĂ€rldens just nu bĂ€sta deckarförfattare?« The Times

En man hittas brutalt ihjÀlslagen pÄ stranden till en fridfull fjord pÄ norra Island. En ung journalist lÀmnar Reykjavík för att utforska fallet pÄ egen hand, omedveten om att en oskyldig mÀnniskas liv stÄr pÄ spel.

PĂ„ den minimala polisstationen i SiglufjörĂ°ur kĂ€mpar Ari Þór Arason och hans kollegor med ett alltmer förbryllande fall, samtidigt som den arktiska sommarens 24-timmarsljus börjar förvandlas till mörker av ett askmoln frĂ„n ett vulkanutbrott - och samtidigt som polisernas egna, personliga problem driver dem till deras yttersta grĂ€ns.

Vilka hemligheter har den döda mannen burit pÄ, och vad döljer den unga journalisten? Medan outtalade fasor frÄn det förflutna hotar dem alla, och mörkret djupnar, blir utredningen till en kamp mot klockan för att hitta mördaren innan ytterligare nÄgon mister livet.

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] Ă€r det senaste stora stjĂ€rnskottet inom den islĂ€ndska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de frĂ€msta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda HermannsdĂłttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsĂ€ljare. Aska Ă€r den andra boken i Ragnar JĂłnassons Det mörka Island-serie, om polisen Ari ThĂłr Arason.

»En av Nordens allra frÀmsta spÀnningsförfattare.« Och dagarna gÄr

»Tveklöst den hittills bÀsta boken i serien.« The Guardian

»Ruggigt bra.« Washington Post


Narrator: Viktor Åkerblom
Duration: