(221)

Atlantin kuningatar

audiobook & e-book


"VetÀvÀ ja tyylipuhdas, kansainvÀlisen vertailun kestÀvÀ suoritus." - HS Litium 6 -romaanista

Oma lÀhitulevaisuutemme. Maailma on ajautumassa kohti tÀysimittaista ilmastokatastrofia.

Saharan etelÀpuoleisen Afrikan vÀestö on ylittÀnyt neljÀn miljardin rajan. Afrikan keskiosien ylle on syntynyt valtava musta saastepilvi. Boko Haram ja muut fanaattiset sissiliikkeet ovat alkaneet polttaa Afrikan sademetsiÀ, turvesoita ja ruohomaita muuttaakseen maailman liian kuumaksi asua valkoihoiselle vÀestölle.

Uuden Nigerian johtohahmo Asare Aniachew on liittoutunut piinkovan yritysjohtaja Annelies Schraderin kanssa. He suunnittelevat kunnianhimoista hanketta, joka nostaisi Saharan etelÀpuoleisen Afrikan jÀlleen jaloilleen. Operaation ytimessÀ on trooppisen biomassan ja suolaliuosten kuljettaminen pohjoisille alueille, sekÀ arktisen merijÀÀn rahtaaminen Afrikkaan. Kuljetuksista tulisivat vastaamaan laivat, jotka olisivat sata kertaa suurempia kuin yksikÀÀn ihmisen koskaan aikaisemmin rakentama alus.

Entinen CIA:n agentti Lauri Nurmi palkataan ensimmÀisenÀ matkaan lÀhtevÀn laivan, Atlantin Kuningattaren, turvallisuuspÀÀlliköksi. Kilpailevien teknologioiden edustajat kokoavat suuria moottorivenelaivastoja hyökÀtÀkseen kilpailijansa Atlantin kuningattaren kimppuun. Luvassa on henkeÀsalpaava kamppailu maailman pelastamiseksi.

Atlantin Kuningatar on tosielÀmÀn aineksista kudottu, otteessaan tiukasti pitÀvÀ, kansainvÀlisen tason trilleri. Samalla kun lukija pidÀttÀÀ hengitystÀÀn kirjan kÀÀnteissÀ, hÀn tulee kÀsittÀneeksi, miten ilmastoa lÀmmittÀvÀt tekijÀt liittyvÀt toisiinsa. Teos on toisaalta myös Jules Vernen jalanjÀljissÀ kirjoitettu utopiaromaani, joka visioi parempaa tulevaisuutta ihmiskunnalle ja tuo osana tarinan juonta esiin suuren joukon unohdettuja, tai hyvin vÀhÀlle huomiolle jÀÀneitÀ ilmastonmuutoksen torjuntakeinoja

Atlantin kuningatar on itsenÀinen jatko-osa Tammen julkaisemille Lauri Nurmi -seikkailuille Litium 6, Jumalan pikkusormi ja Haudattu uhka.


Narrator: Aarne Linden
Duration: