(0)

DU ER JO LIGE HER

E-book


Ældgamle erindringer ligger gemt og glemt i vores psykiske undergrund. Men alt kan hentes frem fra den indre skatkiste, lige meget hvor mange Ă„r der er gĂ„et, eller hvor mange liv der er gĂ„et. Det mĂ„ Alma sande, da hun i moden alder begynder at huske sin tidlige barndoms glemte lykke. En lykke, som endte sĂ„ brat med faderens dĂžd. PĂ„ grund af den uigennemtrĂŠngelige tavshed, der omgav hans dĂžd, mistede Alma langsomt sig selv, og sorgen fik pĂ„ godt og ondt afgĂžrende indflydelse pĂ„ hele hendes liv. Indtil den dag, hvor hun atter huskede. Med poetisk skĂžnhed skildrer bogen, hvordan menneskelivet er fyldt med proces og transformation pĂ„ tvĂŠrs af tid og sted.

Uddrag af bogen

Mens far stÄr pÄ terrassen og hiver den friske aftenluft helt ned i lungerne og stirrer op i himlens vrimmel af stjerner, spÊner Alma over den dugvÄde grÊsplÊne, over til skuret, som hun lÄser for natten. En aften, da hun kommer tilbage, siger far:

”Ved du, at nogle folkeslag i meget gamle dage troede, at stjernerne var de dĂžde og ufĂždte sjĂŠle, der sad og kiggede ned pĂ„ Jorden?”

”SĂ„ har jeg altsĂ„ ogsĂ„ siddet oppe i himlen og kigget ned til dig og mor?” spĂžrger Alma.

”Ja, det har du,” smiler far, ”selvom det ikke er gamle dage mere.”

”Jeg tror pĂ„ det stadigvĂŠk, selvom det er blevet nye dage!” svarer Alma, og sĂ„ gĂ„r de ind i seng.

Om forfatteren

Anne Heinung har vÊret sygeplejerske i 35 Är og er nu gÄet pÄ pension. De sidste 12 Är af sit virke arbejdede hun med dÞende blandt andet pÄ hospice. Anne Heinung har skrevet flere bÞger om dÞden og andre eksistentielle og spirituelle emner, heriblandt en bÞrnebog.

Tidligere udgivelser

Af lys er du kommet, 2006

Slangerne i Ojai, 2011

Til lys skal du blive, 2012

ElverbĂžrnenes dans, 2017