(0)

Feber: roman

audiobook


«Hvis dette er begynnelsen pÄ slutten, lover det ikke godt. Den burde ha begynt annerledes. Hvis slutten hadde begynt pÄ en annen mÄte, ville den kanskje ha sett lysere ut».

Hovedpersonen i Vibeke Tandbergs nye roman ligger pÄ badegulvet. Hun kan ikke bevege seg, og hun husker ikke hvordan hun havnet der. Det kan vÊre dag eller natt, hun kan ha sovet eller nettopp spist frokost, og hva er viktigst, Ä avlyse avtalen med mÞbelsnekkeren eller fÄ fatt i en nabo som kan fÄ henne pÄ beina? Kommer hun til Ä bli funnet eller ender livet med hodet under doskÄlen?

«Feber» er en roman om den siste tiden i et menneskes liv, om kroppens skjÞrhet og tankens grenselÞshet. Den tar oss med pÄ en indre reise med mÞrke, humoristiske og sÄre refleksjoner, der kroppens forfall reflekteres i hovedpersonens indre, hvor fortid og nÄtid blander seg, og hvor hÄp og anger og trass kjemper innbyrdes i det som ikke kan vÊre annet enn djevelens verk.

Vibeke Tandberg har sin helt egne mÄte Ä fortelle pÄ - dels sterkt medrivende, dels ubehagelig, og med en karakteristisk mÞrk komikk - en form som hun bÄde rendyrker og utvider med denne romanen.


Narrator: Petronella Barker

Duration: