(1)

Glansbilleder

E-book


For tre Är siden trÄdte dengang 24-Ärige Geeti Amiri ind pÄ scenen, som pragteksemplet pÄ en mÞnsterbryder. Selvom hun var opvokset i en flygtningefamilie pÄ kontanthjÊlp, var det lykkedes hende at klare sig godt, komme ind pÄ en videregÄende uddannelse og hun kunne pÊnt smile til fotografen.

Men billedet var et glansbillede, uden alle de mÞrke sider af hendes fortid: volden i hjemmet, der sendte hende pÄ krisecenter og efterfÞlgende ud pÄ en lang rejse pÄ egen hÄnd, hvor hun har mÄttet kÊmpe mod den ydre verdens fordomme og sin egen indre arv.

Kort tid efter krakelerede glansbilledet og den rigtige Geeti Amiri tog bladet fra munden. Siden har vi kendt hende som kontroversiel blogger og debattÞr, der har taget et opgÞr med det "rÄdne kvindesyn" hun mener hersker i danske minoritetsmiljÞer, og med det dysfunktionelle system-Danmark, der ser passivt til.

Glansbilleder er hendes personlige beretning om en opvĂŠkst som flygtning i Danmark. Om kultursammenstĂžd og kampen for at vinde retten til eget liv. Om frihedsberĂžvelse, vold og tvangsfjernelse. Om flugten fra Afghanistan og ankomsten til Danmark. Om at finde sine rĂždder og lĂŠre af sine fejltagelser og tro pĂ„ at det gode sejrer – trods alt.

Geeti Amiri, fÞdt 1989 i Kabul i Afghanistan og kom til Danmark med sine forÊldre, som var politiske flygtninge, da hun var fire Är. Hun er vokset op i KÞbenhavn og arbejder i dag som debattÞr og blogger pÄ Berlingske og Ekstra Bladet.