(0)

Henri

E-book


Kisti lever ett till synes lugnt och normalt liv. Hon arbetar för en tidningsredaktion och har en flirtig relation med en av de manliga kollegorna. Men nÀr hon en dag stöter pÄ en gammal skolkamrat som bjuder ut henne samma kvÀll kommer hennes liv att helt vÀndas upp och ner. Skolkamratens mÀrkliga beteende under kvÀllen utvecklas till nÄgot mycket farligare, och dagen efter vaknar hon upp pÄ sjukhus.

För att ÄterhÀmta sig efter attacken rekommenderar lÀkaren att hon lÀmnar staden för den friska luften pÄ landet. Hon tar anstÀllning hos advokaten Henri Siring, som guvernant för hans son pÄ landet. Det dröjer inte lÀnge innan hennes arbetsgivare gör nÀrmande mot henne, och de inleder en passionerad affÀr. Men nÀr Henris kÀrlek för henne vÀxer sig allt intensivare och possessiv blir hon skrÀmd, och snart inser hon att det kanske inte finns nÄgon vÀg ut ...

Hans Hergin (1910 – 1988) var en svensk författare och dramatiker. Han rĂ€knas till arbetarförfattarna och debuterade 1930 med romanen "Deras livsuppgifter". 1938 gifte han sig med Astrid Lindgrens syster, översĂ€ttaren Stina Hergin.