(0)

Historiens vogter

E-book


Fortid: I ür 1215 ulmer oprøret i England. Kong Johns magt er truet af kirken og de engelske baroner. I et forsøg pü at afvÌrge en borgerkrig bliver en af kongens mÌnd sendt af sted efter et relikvieskrin pü Hereford Castle, som kan sikre kongen kirkens støtte. En af kongens livvagter, Garreth af Pershore, bliver udvalgt til opgaven. Han har siddet fÌngslet pü Hereford, og har et indgüende kendskab til slottet. Det bliver en farefuld rejse, som bringer Garreth i konfrontation med sin gamle fjende, baron Henry Bohun.

Nutid: David arbejder som konservator for et auktionshus i London. Han kommer i besiddelse af pergamenter efterladt af en Garreth af Pershore, der omtaler et relikvieskrin skjult pü Hereford. Pergamenterne forsvinder efterfølgende, og David sÌtter sig for at skaffe dem tilbage. Det viser sig, at ogsü andre søger efter relikvieskrinet, og sporene peger i retning af hans eget firma.

"Historiens vogter" foregür i middelalderen og nutiden og fortÌller en fÌngende historie om to mÌnds søgen efter samme genstand adskilt af 800 ür.

"Griffin har en sjÌlden evne til at fremmane et levende billede af en mulig virkelighed bag de støvede dokumenter."

- Jyllands-Posten

"Peter Griffin har skrevet en drengebog for voksne – fuld af Robin Hood-action."

- Politiken