(1)

I bojor

E-book


Andra delen i Forsyte-sagan

England Àr ett land i lÄngsam förÀndring. Den viktorianska eran lider mot sitt slut, Boerkriget Àr i faggorna och en lagförÀndring tillÄter gifta kvinnor att Àga egendom.

I denna andra roman om den högre medelklassfamiljen Forsyte skÀrskÄdas familjens Àktenskapliga misslyckanden med panoramalins den engelska originaltiteln In Chancery refererar till just den domstol dÀr ÀktenskapsfrÄgor avhandlades.

Det har gÄtt tolv Är sedan Irene lÀmnade sin make Soames Forsyte och han Àr fortfarande bitter över hur det slutade. Stolthet och brist pÄ bevis stÄr i vÀgen för den skilsmÀssa som aldrig utkrÀvdes, och Soames saknar fortfarande den Àgodel han eftertraktar mest - Irene. Kanske kan han Ätminstone hjÀlpa sin syster Winifred vars Àktenskap krackelerat under flera Är. Irene Ä sin sida har börjat komma nÀra Soames kusin, den yngre Jolyon, som ocksÄ Àr hennes vÀlgörare.

I svensk översÀttning av Arne Johnsson.

JOHN GALSWORTHY [1867-1933] var en engelsk författare, dramatiker och Nobelpristagare i litteratur. Galsworthy kom frÄn en vÀlbÀrgad familj och studerade juridik vid universitetet i Oxford. Efter sin examen arbetade han med familjens transportföretag och trÀffade under en av sina resor Joseph Conrad, som kom att bli en nÀra vÀn. Mest kÀnd Àr John Galsworthy för sin romansvit om familjen Forsyte, en berÀttelse som Àven gjorde stor succé nÀr den producerades som tv-serie av BBC.