(0)

Idiootti 1

E-book


Naiivi ja hyvÀntahtoinen Myshkin luovii rakkauden ja seurapiirien kuohuissa

Ruhtinas Myshkin palaa VenÀjÀlle vietettyÀÀn vuosia sveitsilÀisellÀ klinikalla. Epilepsiaa sairastavan Myshkinin avoin, ystÀvÀllinen ja hyvÀntahtoinen luonne on pietarilaiselle seurapiirivÀelle jÀrkytys, ihmetys ja naurunaihe. Miten kummallista kÀytöstÀ! EpÀitsekkÀÀn ja vilpittömÀn Myshkinin tapa elÀÀ saa kuitenkin aikaan myös vastahakoista arvostusta. Voiko todellinen hyvÀ ihminen pÀrjÀtÀ epÀtÀydellisessÀ maailmassa?

Dostojevskin suuri romaani kuvaa aristokraattisen yhteiskunnan rappiota, moraalia ja rahan valtaa. HyvÀn ja pahan keskinÀisestÀ voimasta kumpuava romaani on samalla sekÀ tutkielma yhteiskunnan toiminnasta ettÀ kertomus epÀtavallisen hyvÀn ihmisen paikasta maailmassa.

Fjodor Dostojevski (1821–1881) oli venĂ€lĂ€inen kirjailija, toimittaja ja filosofi. HĂ€n on yksi maailman tunnetuimmista ja merkittĂ€vimmistĂ€ kirjailijoista, ja Dostojevskin vaikutus nĂ€kyykin sekĂ€ myöhempien kirjailijoiden ettĂ€ filosofien tuotannossa. Dostojevskin tunnetuimpia teoksia ovat Rikos ja rangaistus, Idiootti, Riivaajat sekĂ€ Karamazovin veljekset.