(0)

Ja, men alligevel

E-book


Efter nĂŠsten et halvt Ă„rhundredes nyhedsjagt i sĂ„vel sjĂŠllandske som fynske og jyske kystbyer, kan det ikke undgĂ„, at der, selv i et tilbagetrukkent forhold, ”hĂŠnger noget ved”. Og skulle man sĂ„ i et ledigt Ăžjeblik falde for fristelsen til at tage ironiens og humorens briller pĂ„ og se tilbage over skulderen, overrasker det vel nĂŠppe, at erindringen fĂ„r nyt og hidtil uset liv. HĂŠndelser som dengang syntes direkte tĂ„belige eller mĂ„ske ligefrem uopnĂ„elige, falder nu helt naturligt og vel nĂŠrmest velkendt ind i bybilledet.

FortÊlleren? Ja, han slog sig pÄ journalistikken allerede i 1949 og blev ved til omkring Ärtusindskiftet. Efter eget udsagn er hukommelsen fortsat intakt, og det samme gÊlder den kreativitet, som ifÞlge stjernerne kan tilskrives den, der er fÞdt fÞrst i februar. SÄ hvorfor ikke blot smide alle fortÞjninger, for hvem ved? Hen ad ruten kan der vel spores et smil, og mÄske falder der ogsÄ en lille latter af. Skam fÄ den, som tÊnker ilde herom. FornÞjelsen skulle forudsigeligt vÊre helt pÄ lÊserens side ...

Om forfatteren

Niels Erik Thrane (f. 1932 i FÄborg) har skrevet det meste af sit liv for forskellige aviser og dagblade. Han har desuden leveret tekster til lokalrevyer og kabareter og vÊret engageret i forskellige former for foreningsarbejde. Han har tidligere udgivet erindringsbÞgerne Altid pÄ vej (1997) for tidligere Kolding-borgmester, Bent Rasmussen, og sin egen Indblik fra sidelinien (2001).