(0)

Kedelige dage i Skrotholt

E-book


I Skrotholt er befolkningen ikke nÊvnevÊrdig anderledes end i de fleste andre af Danmarks provinsbyer. De fleste er flittige og arbejdsomme og forsÞger sÄ vidt muligt ikke at stikke for meget ud fra flertallet. Dog er der undtagelser. De findes inden for alle samfundsgrupper og udmÊrker sig ved at malke de kommunale kasser for tilskud, de slet ikke er berettigede til. For at komme denne gruppe af socialbedragere til livs, har kommunen indsat en gruppe af arbejdsledige, der i stedet for ledigheden fÄr muligheden for at arbejde for dagpengene og endda tjene en ekstra skilling. I denne gruppe finder vi vor hovedperson, Ulli, der sammen med nordmanden Bjelke skal prÞve at gÞre livet surt for svindlerne. Opgaver er der nok af, og pÄ et tidspunkt er man da ogsÄ nÞdt til at udvide holdet med en ekstra mand. En bedaget charmÞr, hvis fortid som kvindebedÄrer ligger nogle Är tilbage i tiden.

Uddrag af bogen

Betjenten lignede en, hvis tolerancetĂŠrskel var ved at blive overskredet. Ulli fattede sig hurtigt. – Jeg hedder Ulli EffersĂže og er i tjeneste. Betjenten kiggede vantro pĂ„ denne mystiske mand pĂ„ bagsĂŠdet. Navnet, han havde nĂŠvnt, var det eneste navn, Geil havde villet acceptere i dette Ăžjeblik. Men det var fileme sĂŠrt.

I mellemtiden havde Bjelke fÄet styr pÄ tungebÄndet.

– Mit navn er Bjelke NorstrĂžm. Vi er lovens hĂ„ndhĂŠvere ligesom jer. Vi burde samarbejde i stedet for at modarbejde hinanden. Begge betjente vendte sig hurtigt vĂŠk. JĂžrgen Kleis var den fĂžrste til at genvinde fatningen. Det havde vĂŠret hĂ„rdt at gĂžre pĂ„ den korte tid, det tager at vende sig og hoste. Betjenten havde da ogsĂ„ tĂ„rer i Ăžjnene.

– Er I dynelĂžftere? spurgte han med grĂ„dkvalt stemme.

Om forfatteren

Michael Skovholm er vokset op i Århus og bor i dag i Skanderborg. Han er tidligere kirketjener m.m. Er stor ynder af science fiction og lĂŠser ogsĂ„ med begejstring humoristen Finn SĂžeborg. Denne udgivelse er hans anden.