(0)

Kukkia Birgitalle

E-book


Kukkia Birgitalle on riemastuttava romaani sukupolvikuilusta, joka silloittuu yllÀttÀvÀllÀ tavalla. Parikymppiset nykynuoret kohtaavat sodan kÀyneen sukupolven hoitokodissa.

Miska lÀhtee ÀitinsÀ pyynnöstÀ viemÀÀn kukkia kaukaiselle sukulaiselleen hoitokotiin. Birgitta osoittautuu pahansisuiseksi, rikkaaksi alkoholistiksi, jonka jalat on juuri amputoitu. EikÀ hÀn kaipaa tulppaaneita, vaan jotain tanakampaa mielialan kohentamiseen.

Miska ajautuu vÀhitellen salakuljettamaan kannabista ja lauantaimakkaraa hoitokodin muillekin rammoille, vanhuksille ja veteraaneille. TÀstÀ alkaa energinen tarinavyöry, johon sekaantuu kummallinen ja teatraalinen herra Kurttu, hoitokodin asukkaat ja henkilökunta.

Kukkia Birgitalle nÀyttÀÀ, miten tekopyhÀsti suhtaudumme niin vanhusten kuin nuorison edesottamuksiin. Ei ole lainkaan pÀivÀnselvÀÀ, kummat kÀyttÀytyvÀt huonommin. Mutta tÀmÀ on selvÀÀ: Àkillinen myötÀtunnonpuuska on kaunista ja yksinÀisyys on pahinta, mitÀ voi olla. Sen saavat tuta niin nuoret kuin vanhat.

Esikoisromaanissaan Siina Tiuraniemi todistaa armoitetun tarinankertojan lahjansa, jossa vakavat teemat yhdistyvÀt salaviisaaseen huumoriin.