(0)

Lantlif i Budapest

E-book


Stig Claesson Àr förÀlskad i Budapest, och hans kÀrlek till den gamla staden i Centraleuropas hjÀrta smittar av sig pÄ alla som öppnar denna bok.

FÄ författare kan som Stig Claesson gripa det ogripbara i en atmosfÀr och fÄ en miljö och dess mÀnniskor att leva, antingen de Àr luggslitna violinister i plyschklÀdda kaféer eller diktare som varit döda i hundra Är. Och ingen annan skulle undra varför korset pÄ Stefanskronan sitter snett, se sambandet mellan Jultomtens dag i Budapest och Röda Nejlikan, förmedla ett recept pÄ Àkta ungersk gulyas eller lÄta ljuset över Donau framkalla minnet av en flicka pÄ en dansbana i KÀrrtorp en gÄng för lÀngesen.

Lantlif i Budapest Àr en vacker och ledigt charmfull bok, upplysande och rikt illustrerad. Den Àr en oumbÀrlig följeslagare för BudapestresenÀrer och inger varje lÀsare som inte varit dÀr en obetvinglig lust att omedelbart bege sig dit.

BÄde som tecknare och berÀttare pÄ prosa utvecklade Stig Claesson en egenartad begÄvning. Hans böcker utgör ofta mellanting av faktiska reportage och fiktion, illustrerade med kÀnsliga och precisa teckningar. Stig Claesson skrev över 80 böcker. Lantlif i Budapest publicerades första gÄngen 1986.