(3)

Luren

E-book


Mellan Ă„ren 2011-2014 gĂ€ckade serierĂ„naren A K frĂ„n Tadjikistan Stockholmspolisen genom att begĂ„ ett flertal rĂ„n över hela Stockholms lĂ€n. A rĂ„nade butiker och framförallt sĂ„dana som sĂ„lde mobiltelefoner. A utförde rĂ„nen tillsammans med flera olika med gĂ€rningsmĂ€n. RĂ„nen kĂ€nnetecknades av en iskyla och utan onödigt överdriven vĂ„ldsanvĂ€ndning. Hans sĂ€tt att genomföra rĂ„nen var mycket framgĂ„ngsrikt men paradoxalt samtidigt det som bidrog till hans fall. A’s modus operandi (tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt) var delvis helt unikt vilket i sig bidrog till att jag kunde binda honom till totalt 10 rĂ„n.

NÀr A vÀl greps var hans agerande under utredningen helt ovÀntat och unikt vilket gör att vi som deltog i utredningen samt sannolikt Àven hans advokat sent kommer att glömma.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historist verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.