(0)

Lyng-Leif

E-book


Ib og Lone bor pÄ den jyske vestkyst, hvor livet er hÄrdt, og klimaet hÄrdere. En mÞrk aften sidder Ib ved sin morfars grav i sine egne tanker, da han hÞrer en mÊrkelig vrÊlen og ser nogen gÄ rundt pÄ kirkegÄrden. Stiv af skrÊk beder han den ukendte give sig til kende, og det er sÄmÊnd ingen anden end Mads Ringer. Han fortÊller, at han har mÞdt en medtaget ung sigÞjnerkvinde med et lille spÊdbarn. Barnet har han med i en kurv. Moderen ligger nu dÞd af kulde i lyngen. Han beder Ib tage det lille barn til sig som sit eget, men vil Lone mon gÄ med til det? Det er jo et sigÞjnerbarn...

"Lyng-Leif" er en spÊndende og stemningsfuld historie om nogle af de sidste sigÞjnere pÄ den jyske vestkyst. H.C. Vedsted har bÄde selv kendt nogle af "de sidste tatere" og har endvidere lÊst meget om denne befolkningsgruppe og dens historie. "Lyng-Leif" er sÄledes bÄde en rÞrende fortÊlling om et hittebarn og en spÊndende skildring af sigÞjnerne, der boede i Vestjylland i starten af det tyvende Ärhundrede.

Hans Christian Vedsted (1885-1945) var en dansk forfatter, hvis bÞger ofte knytter sig til den jyske vestkysts natur og dens folk. Han stÄr blandt andet bag bÞgerne "Hav-prÊst" og "Klit-Per".