(121)

Mummo

audiobook & e-book


Kunnianosoitus suomalaiselle naiselle

"1920-luku ei ollut mummolleni iloinen ja jazzaava eheytymisen vuosikymmen, eivÀtkÀ olleet tulevatkaan vuosikymmenet sellaisia, jollaisina niistÀ on opittu jÀlkikÀteen puhumaan. Minun mummoni eli lapsuuttaan köyhÀssÀ ja kommunistisessa korpipitÀjÀssÀ. Tavallinen maalaisnainen, historiaa kirjoittamaton ja lukematon, mutta sitÀ vahingossa tehnyt ja todistanut."

Antti Heikkisen romaani Mummo on kertomus naisesta, joka pelkÀsi Jumalaa, vihasi kommunisteja, vÀltteli rakas-sanaa kaikissa sen muodoissa ja piti yhtenÀ elÀmÀnsÀ suurimmista kohokohdista vuodenvaihdetta, jona Ragni Malmsten esitti hÀnen edessÀÀn elÀmÀÀ ja riepumattoa toisiinsa vertaavan laulun.

Kirja on kunnianosoitus suomalaiselle naiselle, suomalaiselle mummolle, toisenlaiselle Suomen historialle ja saatanallisen pahalle suomalaiselle luonteelle, jota kliseisesti sisuksi kutsutaan.

Antti Heikkisen (s. 1985) esikoisromaani Pihkatappi ilmestyi vuonna 2013. Teos voitti Savonia-palkinnon ja Kalevi JÀntin palkinnon ja oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Kahden menestysromaanin lisÀksi Antti Heikkinen on kirjoittanut auktorisoidut elÀmÀkerrat mm. Juice LeskisestÀ, Heikki Turusesta ja Jaakko Teposta. Antti Heikkinen asuu ja työskentelee NilsiÀssÀ.


Narrator: Antti Heikkinen
Duration: