(0)

Nord for Bangkok. Erindringer om bjergene, byerne og menneskene der.

E-book


FĂžrste halvdel af 1960'erne tilbragte Ben Albrectsen det meste af sin tid i Thailand, hvorfra han arbejdede som sekretĂŠr for de skandinaviske landes velfĂŠrdstjeneste blandt sĂžfolk.

Men det er ikke arbejde, der er centrum for bogen. I 1963 begav Albrectsen sig nemlig ud pÄ en rejse, der fÞrte ham nord pÄ op igennem Thailand til Burma og Laos. Undervejs pÄ sin lange rejse fortÊller Albrectsen om kulturen og de historier, der pÄvirker samfundet og menneskene; alt det, der ligger bagved de krige og kriser, som Asien pÄ det tidspunkt var hÄrdt ramt af.

Bent Albrectsen (1930-2000), dansk forfatter og journalist. Arbejdede pĂ„ lokalaviser i blandt andet Svendborg, NĂŠstved og pĂ„ ÆrĂž. Fra 1968 arbejdede han som Berlingske Tidendes Londonkorrespondent, og fra 1970 blev han USA-korrespondent og flyttede til Washington, og i 1998 fik han De Berlingske Journalisters pris. Albrectsen fik sin forfatterdebut med bogen "Nord for Bangkok. Erindringer", som blev udgivet i 1967, og efterfĂžlgende udgav han en halv snes faglitterĂŠre vĂŠrker samt sine erindringer.