(46)

On toinenkin polku taivaaseen

audiobook & e-book


Voi tÀssÀ maailmassa kaikesta huolimatta kÀydÀ hyvinkin!

Allan Lauttamus on 27-vuotias rakennusmies PerÀseinÀjoen MantilanmÀellÀ. Sattumien summana kylÀn postilaatikkorykelmÀ sijoitetaan hÀnen talonsa kupeeseen. Lauttamuksen pihapiiristÀ kehittyy maalaiskylÀn keskus ja Lauttamuksesta itsestÀÀn kylÀn uskottu mies.

EletÀÀn presidentti Urho Kekkosen mahdin huippuaikaa 1960-luvun lopulla. Kotimaan valtapoliittinen vÀÀntö ja arjesta selviytyminen heijastuvat jopa pienen maalaiskunnan pieneen elÀmÀÀn. Postilaatikoilla riidellÀÀn ja sovitaan, surraan ja iloitaan. MantilanmÀen asukkaat pitÀvÀt huolen siitÀ, ettÀ kenenkÀÀn aika ei kÀy pitkÀksi. Lauttamuksen naapureina on viisaita emÀntiÀ, kulmikkaita isÀntiÀ, stalinisteja, työlÀisiÀ, juoppoja, elÀmÀnkolhimia, pettÀjiÀ ja petettyjÀ.

Sodista on jo parikymmentÀ vuotta, mutta niiden varjo yltÀÀ yhÀ kylÀlÀisten arkeen. Toisaalta moderniksi kansakunnaksi muuttumisen ensimmÀiset merkit nÀkyvÀt jo. Suomi, ja MantilanmÀki sen osana, ryhtyy rakentamaan itseÀÀn opin ja sivistyksen pÀÀlle.

MantilanmÀen tarina on tuttu eri puolilta Suomea. Kirjan hahmot ovat kursailemattomia ja karuja, toisaalta maalaisjÀrkisyydessÀÀn eteviÀ ja huumorissaan verrattomia. KylÀssÀ koetaan voittoja, tappioita, intohimoa, tuskaa ja suunnatonta riemua.

Markku Mantilan esikoisromaani kuvaa Suomea ja suomalaisuutta. Harmaan arjen ylÀpuolella loistaa sammumaton usko parempaan. Omaan kohtaloonsa voi vaikuttaa. On toinenkin polku taivaaseen.

VTM, MSc. Markku Mantila toimii viestintÀkonsulttina perustamassaan viestintÀtoimisto Commanti Oy:ssÀ. Aiemmin hÀn on työskennellyt valtioneuvoston viestintÀjohtajana, sanomalehti Kalevan ja sitÀ ennen sanomalehti Pohjalaisen vastaavana pÀÀtoimittajana sekÀ ulkoministeriössÀ. Mantila on palvellut diplomaattina Suomen suurlÀhetystöissÀ EtelÀ-Koreassa ja Espanjassa. HÀn harrastaa musiikkia, huumoria, liikuntaa ja lukemista.


Narrator: Jussi Puhakka
Duration: