(3)

Ordets magt og afmagt: Mit skrivende liv

audiobook & e-book


Efter over 40 Ă„r med skribentvirksomhed som hovederhverv udgiver Jan Guillou nu sin erhvervsbiografi. Han fortĂŠller Ă„bent og underholdende om de fĂžrste Ă„rs forfatterdrĂžmme, hvor idolerne var Claude Simon og Le ClĂ©zio, og om hvordan hans veje senere gik fra den experimentelle litteratur til en effektiv og virkelighedsnĂŠr prosa. Ved 20 Ă„rs-alderen opdagede den unge jurastuderende, at journalistik var et mere effektivt redskab til at forandre verden end jura. Vendepunktet kom, da han for tidsskriftet FiB/Aktuellt skrev en artikel om kostskolen Solbacka – en afslĂžrende reportage, som blev begyndelsen til enden for skolen. En karriere som en af landets mest omtalte journalist og forfatter var indledt.I bogen fortĂŠller Jan Guillou om sine fiaskoer og succes'er og om sine journalistiske forbilleder. Vejen gĂ„r via Folket i Bild/Kulturfront, hvor blandt andet Jan Myrdal kom til at spille en stor rolle i hans erhvervsmĂŠssige udvikling, og leder frem til arbejdet med hans bogserier om Carl Hamilton og Arn Magnusson.

"Jan Guillous erindringer om sit skrivende liv er spĂŠndende som en thriller.

Kristeligt Dagblad

’Ordets magt og afmagt’ fortéller veloplagt og velskrivende, muntert selvkritisk, afvébnende selvironisk og elegant selvisceneséttende ... Samtidig er det en litterér lérebog i journalistikkens fine, mindre fine metoder og deciderede beskidte tricks.

Politiken


 med al hovedpersonens charmerende, ĂžretĂŠveindbydende og ret velbegrundede arrogance, [er]bĂ„de udbytte og underholdningsvĂŠrdi til gengĂŠld ogsĂ„ betydelig.”

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten


 en underholdende erindringsbog fuld af tréfsikre tidsbilleder. Weekendavisen


Narrator: Paul Becker
Duration: