(31)

Piispansormus

audiobook & e-book


Olavi Maununpoika elÀÀ raukeaa elÀmÀÀ Servieresin linnassa. Maisterin eloa rikastuttavat piispa Cauchonilta kiristetyt kulta-arkut. Olavin vilpillisyys saa kuitenkin rakkaan Miraclen etÀÀntymÀÀn. Kun Miraclen kasvinkumppani tallimestari Oudinet katoaa, vain Olavi yksin tietÀÀ minne. Kun salaisuus selviÀÀ, se sinetöi myös Olavin ja Miraclen kohtalon.

Olavin elÀmÀ saa uuden suunnan Pariisissa, kun satavuotisen sodan pÀÀttyessÀ hÀnelle tarjotaan Sorbonnen rehtorin virkaa. Vallan hinta on kova, sillÀ piispa Cauchonin koston pÀivÀ koittaa.

Olavi pyytÀÀ apua Jolanda Aragonilaiselta, mutta herttuatar on kaunis ja kuolettava kuin kultainen myrkkymalja, ja Olavi pÀÀtyy tanssimaan henkensÀ edestÀ mahtinaisen narun pÀÀssÀ.

Kun katolisen kirkon valta jaetaan ja Olavi Maununpoika pÀÀsee kultaiselle istuimelle, on vaakakupeissa ylin valta ja rikkirepivÀ rakkaus, elÀmÀ ja kuolema.

Piispansormus on komea pÀÀtös Olavi Maununpojan nuoruusvuosien tarinalle. Milja Kauniston herkullinen kerronta ja vÀrikÀs kieli hehkuvat jÀlleen hÀpeilemÀttömÀn runsaina. Trilogian aiemmat osat SynnintekijÀ ja Kalmantanssi ovat ehtineet jo nostaa Milja Kauniston historiallisen romaanin kÀrkinimien joukkoon.


Narrator: Aleksi Holkko
Duration: