(0)

Sagt fra toppen : inspiration til retorisk lederskab

E-book


Pressen barrikaderer huset, en direktÞr skal fyres, eller der skal kÊmpes for at gÞre medarbejderne mere agile uden at miste tillid. Ledere pÄ alle niveauer er afhÊngige af effektiv kommunikation for at skabe fremdrift og trivsel. Men det er sjÊldent, at man fÄr lov at gÄ bag om den polerede kommunikationsfacade. Det har de to garvede kommunikationsrÄdgivere Anne Katrine Lund og Pernille Steensbech Lemée gjort i denne bog.

I Sagt fra toppen fortĂŠller syv topledere om deres erfaringer, og eksempler pĂ„ deres kommunikation analyseres retorisk. MĂ„let er at inspirere til bedre kommunikation og vise, at retoriske refleksioner er en afgĂžrende del af et effektivt lederskab. ”Til daglig hjĂŠlper vi ledere og rĂ„dgivere med at finde en trovĂŠrdig og hensigtsmĂŠssig kommunikationsform, der passer til kulturen, personerne og ambitionerne. NĂ„r det fungerer bedst, finder den enkelte sit eget retoriske potentiale og fĂ„r skabt en velfungerende hverdag. Eksemplerne fra topledere og vores analyse af deres kommunikation kan forhĂ„bentligt inspirere andre.”, siger forfatterne.

SÄ: Hvilke tanker gÞr Danmarks topledere sig om betydningen af kommunikation? Og hvordan arbejder de med at forbedre sig? Anne Katrine Lund og Pernille Steensbech Lemée har interviewet Margrethe Vestager (Þkonomi- og indenrigsminister), Eivind Kolding (ordfÞrende direktÞr, Danske Bank), Merete Eldrup (adm. direktÞr, TV2), Michael Pram Rasmussen (bestyrelsesformand, TopDanmark), Lise Egholm (tidl. leder, RÄdmandsgades Skole), Lars Liebst (adm. direktÞr, Tivoli) og Lars Rohde (nationalbankdirektÞr). Og de to forfattere har analyseret eksempler pÄ de interviewedes kommunikation fra stormÞder med medarbejdere til kritiske interview i bedste sendetid.

Det stÄr lÊseren frit for at overfÞre topledereksemplerne til egen kommunikation og at bruge Lund og Lemées retoriske fif til eget virke. Hvad enten man selv siger tingene fra toppen eller ej.