(0)

Strategisk ledelse i det offentlige : Fremskrive, forudse, forestille

E-book


Strategisk ledelse er at stille de eksistentielle spÞrgsmÄl, tage fremtiden alvorligt og forsÞge at foregribe og forme den.

Det er fint nok at knokle med at optimere driften og at skabe en god arbejdsplads med motiverede medarbejdere, men det er langt fra tilstrÊkkeligt. Den offentlige leder skal sÊtte sig i spidsen for at skabe en offentlig sektor, der ikke blot er produktiv og effektiv. Lederen skal ogsÄ formÄ at nytÊnke og genopfinde sin organisation.

Denne nytÊnkning skal frem for alt ske i et samarbejde med andre, men lederen skal ogsÄ turde sÊtte sig selv i spil for det strategiske projekt. Hvis ikke lederen selv tror pÄ strategien, kan det ikke lade sig gÞre at overbevise andre om, at den er meningsfuld at holde fast i over en lÊngere periode. Strategisk ledelse er nemlig ogsÄ det lange, seje trÊk.

Den offentlige leder skal indgÄ i intelligente strategiske samtaler for at udvikle sin strategi i et samarbejde mellem politik og administration, centralt og decentralt. Han skal oversÊtte, motivere og skabe mening, men ogsÄ forlange noget af bÄde sig selv, sine medarbejdere og samarbejdspartnere.

Til at lĂžfte denne store opgave bidrager denne bog, som samler professor Kurt Klaudi Klausens forskning i offentlig ledelse gennem mere end 30 Ă„r.

Bogens kapitel 2 findes i en udvidet form som e-bog under titlen: Konteksten og det strategiske rÄderum