(0)

Tabte forbindelser

E-book


Vi stĂ„r over for en sundhedsmĂŠssig global katastrofe. Aldrig har sĂ„ mange mennesker vĂŠret deprimerede eller oplevet angst: WHO forudsiger, at depression i 2030 vil udgĂžre den stĂžrste sundhedsfaglige byrde globalt set – og det er blandt alle sygdomme.

Videnskabsjournalist Johann Hari har selv kĂŠmpet med depression og vĂŠret pĂ„ antidepressiva. Bogen her er en personligt drevet, grundresearchet, indigneret og velskrevet undersĂžgelse af, hvad vi tror, vi ved om depression og behandlingen af den, og hvorfor det er sĂ„ fejlbehĂŠftet. Vi har vĂŠnnet os til at betragte depression som en kemisk ubalance i den enkelte hjerne, der behandles bedst med medicin – men nĂ„r vi ser pĂ„ de egentlige resultater af de studier, der findes af medicinens effekt, er den pĂ„faldende lille, og nĂ„r vi ser nĂŠrmere pĂ„, hvordan depression udvikler sig i vores samfund i dag, forekommer det dybt usandsynligt, at det udelukkende kan forklares som afvigelser i individers hjerner.

I bogen rejser Hari verden rundt og taler med de forskere, der ved mest – og han kommer frem til ni Ă„rsager til depression. Nogle er biologiske, resten samfundsmĂŠssige. Ni Ă„rsager, der samtidig kan vĂŠre svaret pĂ„, hvordan vi redder vores samfund fra at blive fuldt ud defineret af depression i det 21. Ă„rhundrede.