(7)

Terijoki takaisin

E-book


Ovelassa ja lÀmminhenkisessÀ veijaritarinassa useampi taho haluaa palasen Hangon rantoja.

Toisen ongelma on usein toisen ratkaisu. KÀnnykkÀtehtailija Matti Puikko haluaa huvilastaan paremman merinÀköalan. VenÀlÀinen oligarkki Vasili Vissarov haluaisi tarvittaessa vuokrata vaikka koko Hangon. Hankoon tiirailevat myös uuden venÀlÀisen öljysataman sijoituspaikkaa etsivÀt ihmiset.

NÀin alkaa Matti Puikon ja Vasili Vissarovin yllÀttÀvÀ yhteistyö. Suunnitelmien esteenÀ on joukko lakeja ja erityisesti Euroopan Unionin byrokratia, mutta onneksi mukaan tulee moniosaaja ja taustajunailija Palle Hiekka. Jos venÀlÀiset ovat jÀlleen kiinnostuneet Hangosta, löytyisikö suomalaisille kenties rajan takaa jotain vastaavaa? Terijoki kenties? Jumalalla on rutkasti huumorintajua kun antaa moisen tapahtua.

Kalle Isokallio (s. 1948) on kirjailija, kolumnisti ja harrastajamuusikko Åttopojat-orkesterissa. Lopun joutoajan hĂ€n viettÀÀ tyttĂ€renpoikiensa kanssa puuhastellen tai ajellen moottoripyörĂ€llÀÀn ulkomaita myöten. Isokallio on kirjoittanut mm. surkuhupaisan selityskokoelman Omaan kĂ€yttöön (2016) yhdessĂ€ Mato Valtosen kanssa.