(4)

The Guardian Angel - Suojelusenkeli

audiobook & e-book


Psykologinen trilleri Tanskaa 1950-luvulla kuohuttaneista hypnoosimurhista.

Vuonna 1951 Pelle Hardrup kĂ€velee Kööpenhaminassa pankkiin, ampuu kaksi virkailijaa ja pakenee rahojen kanssa. PidĂ€tettĂ€essĂ€ Hardrup vĂ€ittÀÀ, ettĂ€ hĂ€n ei muista tapahtuneesta mitÀÀn. Tapauksen silminnĂ€kijĂ€t sanovat hĂ€nen kĂ€yttĂ€ytyneen kuin hĂ€n olisi jonkinlaisessa transsissa. Tapausta tutkiva Anders Olsen saa selville, ettĂ€ Hardrup on istunut vankilassa samassa sellissĂ€ karismaattisen Björn Nielsenin kanssa. YhdessĂ€ he ovat harrastaneet joogaa ja meditaatiota – ja Olsen alkaa asteittain epĂ€illĂ€, ettĂ€ Nielsen on hypnotisoinut Olsenin ryöstĂ€mÀÀn pankin. EttĂ€ Nielsen on salaperĂ€inen Suojelusenkeli, jonka Hardrup vĂ€ittÀÀ vĂ€littĂ€vĂ€n hĂ€nelle viestejĂ€ Jumalalta. Nielsenin natsimenneisyys tuo pintaan myös Tanskan sodanaikaiset traumat, jotka ajoivat Olsenin ja hĂ€nen isĂ€nsĂ€ rintaman eri puolille.

MitÀ pidemmÀlle Olsen etenee, sitÀ enemmÀn hÀnen oma mielenterveytensÀ alkaa rakoilla. Ja samaan aikaan Nielsen tekee salaa tuttavuutta hÀnen vaimonsa kanssa, joka on keskenmenon jÀlkeen hauraassa ja vastaanottavaisessa mielentilassa...

Kevin Frazierin ja Arto Halosen kirjoittama The Guardian Angel – Suojelusenkeli on tositapahtumiin perustuva tiivistunnelmainen psykologinen trilleri, joka on valmistunut kĂ€si kĂ€dessĂ€ Arto Halosen ohjaaman elokuvan kanssa. Elokuvassa ovat pÀÀosissa Pilou AsbĂŠk (Game Of Thrones ja Vallan linnake), Josh Lucas (Kaunis mieli ja Sweet Home Alabama) ja Rade Serbedzija (Downton Abbey ja Eyes Wide Shut).


Narrator: Aku Laitinen

Duration: