(14)

Tomppa ja Taatelin maito

E-book


TÀssÀ Tomppa-kirjassa tutustutaan maalaistalon elÀmÀÀn ja Tompan sukulaisiin. Tomppa ei enÀÀ olekaan porukan pienin!

Tomppa on kylÀssÀ serkkujensa Kertun, Artun ja Villevauvan luona. Ikkunasta avautuu aivan toisenlainen nÀkymÀ kuin Tompan kotona kaupungissa. MikÀ parasta, keskellÀ pihaa puksuttaa oikea traktori! .Aamupuuron maito on serkkulassa erilaista. Se on Taatelin maitoa! Tomppakin saa tehdÀ tuttavuutta TaatelilehmÀn ja sen kavereitten, Meiramin, Tillin ja Rosmariinin, kanssa.

Tomppa-kirjoissa kuvataan pienen lapsen jokapÀivÀistÀ elÀmÀnpiiriÀ ja arkea, tunteita ja tunnelmia empaattisesti ja lÀmpimÀsti. Lapsiperheiden tilanteet ovat tunnistettavasti lÀsnÀ ja lapsen on helppo samastua Tomppaan. Arki nÀyttÀytyy realistisena mutta silti ihmeellisenÀ.

VÀrimaailma on lÀmmin ja kirkas, ja kuvista vÀlittyy myös suomalainen luonto vuodenaikoineen. Sarjassa eri sukupolvien maailmat kohtaavat antoisalla tavalla ja erityisesti mummilla on iso rooli kirjoissa. Lapsilukija tietÀÀ myös odottaa, ettÀ touhuissa ovat mukana Tompan rakkaat lelut: Martti-mato, Hiirikoira, kissa KII ja Possu. Uusimmissa myös Tompan pikkusisko Kerttu.

Tomppa-kirjoja on luettu jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. EnsimmÀinen Tomppa-kirja, MeidÀn Tomppa , ilmestyi 1993. Kirjoja on myös kÀÀnnetty monille eri kielille

Kristiina Louhi on rakastettu ja palkittu kuvittaja ja kirjailija, jonka kuvakirjat ovat kuuluneet suomalaisten lapsuuteen jo vuosikymmenien ajan. Tomppa tunnetaan hyvin myös maailmalla, sarjaa kÀÀnnetÀÀn pohjoismaisten kielten lisÀksi mm. japaniksi, koreaksi, hollanniksi ja unkariksi.