En Eric Ambler spionthriller

Series ‱ 1 books

Midt i den malaysiske jungle finder en ung inder et vÄbenlager, som kommunistiske oprÞrere har forladt. For den unge inder reprÊsenterer vÄbnene intet andet end mulighed for at rejse penge til at finansiere drÞmmen om eget firma, og han beslutter sig for at smugle vÄbnene ud af junglen og hele vejen ti l Indonesien.

Hans forretningsambitioner og en foretagsom kinesisk handelsfamilie, der arrangerer vÄbensmuglingen, mixes i en farlig cocktail med det amerikanske par Greg og Dorothy

Nilsen. To amerikanske turister pÄ krydstogt i FjernÞsten, der bliver brugt ti l at legitimere vÄbensmuglingen.

Som sĂ„ mange af Amblers romaner rummer Farlige vĂ„ben Amblers tilbagevendende tema om ”det uskyldige menneske i den store verden”, hvor den naive og godhjertede mand kommer ud, hvor han knap kan bunde, ved at gĂžre det forkerte med de rigtige intentioner.

Tidens tand har givet romanen et ekstra niveau, som Ambler ikke kan have forudset, men sikkert ikke ville vÊre blevet overrasket over. Amerikaneren Greg Nilsen mener, han er patriotisk ved at hjÊlpe den antikommunistiske sag. Overbevist om, hvem han kÊmper imod, tÊnker han ikke sÄ meget over, hvad de mennesker, han bevÊbner ved sin vÄbensmugling, kÊmper for. Det var, fÞr religiÞs ekstremisme var en del af menigmands ordforrÄd.

Eric Ambler: ”Dorothy Sayers gjorde krimien stueren – hvorfor skulle jeg ikke gþre det samme med spionromanen?”

1 of 1 titles

You've displayed all the books in the series En Eric Ambler spionthriller