(0)

Ægypten efter Sadat

E-book


”Ægypten er politisk set ingen opkomling. Partidannelser har grundfæstede traditioner, og anarkistiske, kommunistiske, jødiske, religiøse og frimureragtige bevægelser er integreret i landets nyere politiske historie. Det Muslimske Broderskab eller ’Ihwan’, stiftet i 1928 af Hassan Al Banni, er én af de betydeligste gennemgående lægmandsbevægelser, som har næret såvel moderate som fundamentalistiske muslimske tendenser.”

Ib Rehné fortæller om Ægyptens nyere historie efter præsident Anwar Sadat kom til magten i 1970. Bogen beskriver Sadats regeringstid og perioden efter han blev myrdet af en militant islamisk oppositionsgruppe, og hans vicepræcident, Hosni Mubarak, indtog posten som præsident. Bogen tegner et billede af udviklingen i det ægyptiske samfund under Sadat med særligt blik på den politiske verden. ”Ægypten efter Sadat” udkom første gang i 1982.

Ib Rehné (1922-2005) var en dansk journalist og forfatter. Han var særlig kendt for sine mange år som korrespondent i Mellemøsten for Danmarks Radio, men nåede i løbet af sin lange karriere som journalist også at være korrespondent i blandt andet Paris og Japan og at arbejde for Berlingske Tidende, Weekendavisen og TV 2. Ib Rehné udgav flere bøger blandt andet om sine oplevelser som korrespondent.