"Hjertet har til alle tider talt med om det, som Julie har erfaret på første hånd. I poesien, fortællingerne og religionerne kan vi læse om, hvordan et andet menneskes hjerte kan redde ens liv. Det er, når hjertet bliver set som kilden til kærlighed, omsorg, barmhjertighed og medlidenhed. For Julie blev dette noget meget håndgribeligt og konkret."
I "Julies hjerte" fortæller filosof Peter Johannes Schjødt om sit møde med 33-årige Julie, der som 33-årig blev ramt af hjertesvigt og udelukkende overlevede, fordi hun kunne få en hjertetransplantation. Dette personlige mirakel rejser store eksistentielle spørgsmål: Hvordan føles det at overleve, fordi et andet menneske er dødt? Hvilken betydning har hjertet i vores bevidsthed i forhold til den rent fysiologiske betydning? Bogen reflekterer over en lang række problemstillinger omkring organdonation både for donoren, hans eller hendes pårørende og for den, der kan leve videre efter at have modtaget et afdødt menneskes organ.
Peter Johannes Schjødt er uddannet i filosofi og samfundsvidenskab ved Københavns Universitet. Han har tidligere været højskolelærer og chefredaktør på P1 og leder af Radioens Dokumentargruppe. Endvidere står Peter Johannes Schjødt bag en lang række bøger heriblandt "Velfærd eller ufærd?" og "Tiden, tempoet og tomheden".