Lærere, pædagoger og socialrådgivere er blandt veldfærdsstatens varme hænder. De trækker på egne erfaringer i mødet med mennesker. Så hvorfor er det, at uddannelsen til de tre professioner de seneste år har haft fokus på, at man helst skal stå som upartisk observatør på sidelinjen? Hvorfor er det blevet ildeset at bruge egne erfaringer som udgangspunkt for sin professionelle praksis?
I autoetnografien står man selv i centrum af sine undersøgelser. Her kan du skabe zoner, hvor dine erfaringer, din lyst og ulyst, dine sympatier og antipatier bliver relevante for at forstå, hvorfor du handler, som du gør, når du arbejder med mennesker. Må jeg skrive mig selv ind? tager udgangspunkt i denne metode for at gøre op med professionesudannelsernes eksisterende fokus på de objektive undersøgelser. I bogen beskrives og begrundes den autoetnografiske metode, og der vises, hvordan den kan bruges af pædagog-, lærer- og socialrådgiverstuderende.
Bogen henvender sig til socialrådgiver-, pædagog eller lærerstuderende samt til dem, der mangler begrundelser for, hvorfor ens jeg også er vigtigt, når man skal være professionel.
Thomas Dam er lektor ved Læreruddannelsen i Silkeborg, VIA University College. Anja Madsen Kvols er pædagogisk leder på Læreruddannelsen i Silkeborg, VIA University College. Bogen har også bidrag af Lene Ingemann Brandt, adjunkt ved Institut for Sociologi og Socialt arbejde, Aalborg Universitet, samt af Mia Andersen, lektor ved Pædagoguddannelseni Viborg, VIA University College.