Panser er ingen ny opfindelse. Allerede i oldtiden anvendte man kampvogne spændt for heste ligesom middelalderens rambukke var en form for kampvogn. I Danmark blev de pansrede kampvogne introduceret langt senere. I 1887 forsøgte hæren med heste- eller håndtrukne panservogne, hvorfra man kunne skyde fjenden med lette kanoner. Overalt i verden eksperimenterede man på denne tid med pansrede køretøjer til militær brug. Under 1. verdenskrig blev de moderne kampvogne taget i brug, og med dette industrielle indtog ændrede krigens væsen sig for altid.
"Panser i Danmark", der udkom første gang i 1980, er en historisk gennemgang af det danske militærs brug af kampvogne. Med bogen blev forfatteren grundlægger af "den danske panserhistorie", som sidenhen har set en masse forfattere, foreninger, samlinger og samlere optræde rundt i landet – ikke mindst efter Tøjhusmuseets inkorporering under Nationalmuseet.
Ole Drostrup er dansk historiker og forfatter. Han er uddannet ved Odense Universitet med speciale i besættelsestiden og dansk militærhistorie og har arbejdet som både gymnasielærer, som universitetsunderviser og i Forsvaret. Som forfatter står Drostrup bag en række bøger og artikler om især den jyske modstandsbevægelse og det tyske militære hovedkvarter i Danmark samt om panserteknologi og panserhistorie.