(0)

Afkom

e-bok


"Afkom" er fjerde og sidste del af Amalie Skrams fortÊlling om slÊgten fra Hellemyr, der fra starten er prÊget af en fattigdom og alkoholisme, der bliver til skam for de af deres bÞrn, som formÄr at hÊve sig over slÊgtens forfaldenhed til druk. Bogen fÞlger Severin og hans sÞster Fie, bÞrn af Sivert, som vi mÞdte i "To Venner" og "S.G. Myre". Severin og Fie er vidt forskellige af sind, men begges liv domineres af deres ufatteligt ukÊrlige mor, Petra, som giftede sig under sin stand med deres far, Sivert, der hele sit liv forsÞgte at bryde med sin skamfulde slÊgt.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Amalie Skram (1846-1905) var en norsk forfatter og feminist. Hun skrev inden for genren naturalisme, og i sine talrige romaner forsvarede hun kvinders rettigheder og udforskede kvindens psyke og livsvilkÄr. Amalie Skram anses for at vÊre den vigtigste kvindelige forfatter inden for Det moderne gennembrud.

Amalie Skrams romanserie "Hellemyrsfolket" er en klassiker inden for naturalismen og giver et nÄdeslÞst realistisk billede af livet i og omkring Bergen i 1800-tallet og umuligheden i at slippe fra sin fortid.