(7)

De danske varulve

ljudbok och e-bok


En dansk politimands efterforskning af et stykke ukendt besĂŠttelseshistorie om ondskab og landsforrĂŠderi.

'De danske varulve' er fortÊllingen om kriminalassistent Erland Leth Pedersen, en garvet kÞbenhavnsk politimand, der en tidlig sommerdag i 2012 gÞr en usÊdvanlig opdagelse pÄ et stÞvet loftsrum pÄ KÞbenhavns PolitigÄrd. Her finder han en pakke, hvis indhold bringer ham helt tÊt pÄ et sjÊldent belyst hjÞrne af Anden Verdenskrig - historien om de danske varulve. Det er en dramatisk beretning om en gruppe landsforrÊdere, der i Ärene1944 og 1945 forsÞgte at give den sÄkaldte varulve bevÊgelse fodfÊste i Danmark.

Varulvene opstod som idé i ledende nazistiske kredse i Tyskland og var i praksis undergrundsgrupper, der skulle arbejde bag fjendens linjer. Deres formÄl var at fortsÊtte kampen for nazismen, selv efter et eventuelt tysk nederlag. Midlerne var vold, terror og propaganda. Lige dele stÊdighed og nysgerrighed driver Erland Leth Pedersen til, over flere Är, at efterforske og kortlÊgge et stykke indtil nu stort set ukendt Danmarkshistorie. Via sin omfattende politiefterforskning lykkes det ham at oprulle en ekstraordinÊr fortÊlling om landsforrÊderi og ondskab i 1940'ernes Danmark.

Om forfatterne:

Erland Leth Pedersen (f. 1957). Kriminalassistent med ansĂŠttelse i politiet siden 1978. AmatĂžrhistoriker igennem mange Ă„r. Gift og far til tre drenge.