(0)

Det Gyldne Lommeur

e-bok


For uden drÞmme og uden hÄb bliver mennesker til ekkoer af sig selv som spÞgelser af dem, de var engang.

Frederik Krageholt genovervejer, i en farvelÞs verden, sin egen faderrolle og sit job som udsmider. OvenpÄ hans fars dÞd oplever han gemte minder fra fortiden og drÞmme, der forsvandt.

Karoline Skyggedal kĂŠmper med en mulig vinterdepression, selvom hun er kommet til storbyen og udlever sin lĂŠnge ventede drĂžm.

Men noget er ikke helt, som det burde vÊre, og i et svind mellem vÄgen og sovende tilstand sker der ting, hun ikke kan beskrive.

Jonas Sangkilde fÄr som den fÞrste patient i Danmark indopereret et elektrisk hjerte. Han fÞler sig virkelighedsfjern. Umenneskeliggjort. Men han og hans nevÞ, Henrik Sangkilde, som bliver mobbet i skolen og holdt pÄ afstand af sin far, finder pludselig et fÊlles frirum.

PĂ„ tvĂŠrs af tidsperioder og familier har disse mennesker mere med hinanden at gĂžre, end de selv aner, alt imens de blindt leder efter sig selv og deres drĂžmme.

Mathias Ravnholt, f. 1995, lÊser religionsvidenskab og historie pÄ femte semester pÄ SDU. Forfatteren udkom med novellen Konkyliens ekko i BrÊndpunkts novelleantologi UDENFOR og er ligeledes reprÊsenteret i novelleantologien INDENFOR, som udkommer i 2021.

Udgivelsen er stĂžttet af Statens Kunstfond