(0)

Er der en mor til stede?

e-bok


46 pct. af alle Êgteskaber ender i en skilsmisse. BÞrnetelefonen glÞder og har netop slÄet rekord i antal henvendelser fra bÞrn, der har ondt i livet. Der udskrives lykkepiller til bÞrn og unge som aldrig fÞr. BÞrne-havebÞrn har lÊngere arbejdsdage i institutionen, end mange voksne har. BÞrn afleveres i pasning, mens mor og far prioriterer lidt alenetid. Der er ganske enkelt noget gruelig galt med mÄden, vi som samfund driver familieliv pÄ.

Bogens forfattere trÊkker derfor hÄrdt i nÞdbremsen. De har skrevet en art skadesrapport med udgangspunkt i deres egne familieliv og lÊgger op til, at politikere, embedsmÊnd, arbejdsgiverforeninger, fagforeninger, rÄd, udvalg og ikke mindst forÊldrene selv ryster posen og nytÊnker familielivet.

Begge har truffet nogle markante valg og vendt det traditionelle arbejdsliv ryggen i en ÄrrÊkke for at kunne vÊre hjemme for og omkring bÞrnene og familien. Der er ganske enkelt hÄrdt brug for, at der er en mor til stede, mener de.

Uddrag af bogen

NĂŠrvĂŠr er blevet til fjernvĂŠr. Hjemmet er blevet til et tomt show-room. Og familieliv er primĂŠrt noget, der leves i bilen pĂ„ vej til storcentret, pĂ„ en weekend i Lalandia eller en all-inclusive ferie pĂ„ Kreta. Alle jagter af sted for at fĂ„ og nĂ„ det hele – men undervejs mister vi det vigtigste. BĂžrnene, os selv og hinanden.

Vi siger ikke, at vi skal skrue udviklingen baglĂŠns og hensĂŠtte kvinderne til en tid, hvor vi var lĂŠnket til moderskab, ĂŠgteskab, klĂŠdeskab, kosteskab og kĂžkkenskab. Men vi siger, at vi – mĂŠnd som kvinder – er nĂždt til at sĂŠtte os selv til side i de Ă„r, vi sĂŠtter bĂžrn i verden og sĂžrge for, at en af os kan vĂŠre hjemme, sĂ„ familien ikke falder fra hinanden.

Forord af Jesper Juul, familieterapeut, forfatter og ekspert i bĂžrn og forĂŠldres forhold.

Om forfatteren

Tone Brix-Hansen (f. 1971 i Oslo) kom til Danmark i 2000. Hun er uddannet civilĂžkonom og har arbejdet med skibsfinansiering, kredit og analyse i Nordea. Hun er gift, mor til to og har hele bĂžrnenes liv vĂŠret aktiv i institutionsbestyrelserne.

Mette MÞllevang (f. 1968) er uddannet journalist. Hun har tidligere arbejdet pÄ Politiken, I Form og ForÊldre & BÞrn, men valgte i 2003 at blive freelancer for at fÄ mere tid til familien. Hun er gift, mor til tre og bonusmor til to nu voksne bÞrn.