(1)

Et lig for lidt. En Dorothy L. Sayers krimi.

e-bok


En verdensfjern arkitekt finder et nÞgent lig i sit badekar samme nat, som den anerkendte bankmand sir Reuben Levey forsvinder. Nu mÄ den sofistikerede amatÞrdetektiv lord Peter Wimsey trÊde til for at bistÄ det fantasilÞse Scotland Yard med opklaringen.

Liget viser sig hurtigt ikke at vĂŠre bankmanden, men som sagen udfolder sig, fĂ„r lord Peter en mistanke om, at der alligevel er en forbindelse mellem de to hĂŠndelser. EfterhĂ„nden som brikkerne en efter en falder pĂ„ plads, begynder Wimsey at ane, at svaret pĂ„ mysterierne skal findes pĂ„ det prestigefulde St. Lukas’ Hospital og i en hĂŠndelse, der fandt sted for mange Ă„r tilbage.

Et lig for lidt er fþrste bog i Dorothy L. Sayers’ serie om gentlemandetektiven lord Peter Wimsey. Den udkom fþrste gang i 1923 og foreligger nu i en moderniseret dansk overséttelse. Romanerne i serien kan léses uafhéngigt af hinanden.

Dorothy L. Sayers (1893 - 1957) var digter, skuespilforfatter, essayist og en af de fĂžrste kvinder, der officielt fik tildelt en kandidatgrad fra det prestigefyldte Oxford University.

Det er dog fĂžrst og fremmest som krimiforfatter, hun er blevet husket af eftertiden, og hendes serie om den engelske aristokratiske detektiv lord Peter Wimsey nyder status som intelligent krimiklassiker og hovedvĂŠrk inden for den engelske gren af detektivromanen, der gĂ„r under navnet The Golden Age of Detective Fiction, som blomstrede fra 1920’erne og frem. Forfattere som Dorothy L. Sayers og Agatha Christie tog lĂŠseren med ind i en verden af sĂžvnige landsbyer og prĂŠgtige landsteder, hvor elegante detektiver opklarede raŒfinerede mordmysterier. Hendes bĂžger er blevet filmatiseret flere gange.